Skip to content
RƯỢU VIỆTRƯỢU VIỆT
  • vi
  • en_GB
  • vi
  • en_GB
  • All
  • Men & lên men
  • Chưng cất
  • Ngâm ủ
  • Ngộ độc & lọc khử
  • Rượu bốn phương
  • Khác
Chưng cất chân không là gì? Đặc điểm của chưng cất chân không
Vacuum distillation is what? Characteristics of vacuum distillation

Chưng cất chân không là một phương pháp chưng cất mà các nước phát triển trên thế giới sử dụng. Tại Việt Nam, khái niệm này vẫn còn mới mẻ, đặc biệt đối với ngành rượu truyền thống. Hãy cùng Rượu Việt tìm hiểu tất tần tật về chưng cất chân không nhé! Chưng cất....

Đặc điểm men rượu công nghiệp
What is industrial alcohol yeast? Characteristics of industrial alcohol yeast

The ancient alcohol yeasts of our forefathers, leaf yeast and Chinese yeast, are still commonly utilized today and contribute to the distinct flavor of traditional alcohol, which is difficult to find outside of Vietnam. However, these two strains of yeast still have drawbacks, including low economic efficiency, a protracted fermentation period, and a flavor that is "difficult to drink" for the majority of people worldwide

Men lá là gì? Tổng quan và sự thật về men lá hiện nay
Leaves yeast. What is it? Brief description and current information on leaf yeast

The yeast used to make ethnic minority wine is leaves yeast. Leaves yeast have a porous shape similar to Chinese yeast, but they are less wrinkled, milky white, small in size, and firmer in hand than Chinese yeast.

Định nghĩa men bắc và các đặc điểm của men bắc
What exactly is Chinese yeast? Chinese yeast traits

According to the history of Vietnamese alcohol distilleries, Chinese yeast, also known as Chinese medicine yeast, is the oldest and most widely used liquor yeast in the country. It is the core that gives rise to the idea of traditional wine, or traditional Vietnamese wine with a taste that is distinctly reminiscent of traditional Chinese medicine.

1 Comment

Phân tích nhân tố ảnh hưởng đến quá trình lên men rượu
What is alcoholic fermentation? Factors affecting the alcoholic fermentation process

Lên men là công đoạn rất quan trọng trong sản xuất rượu, xét theo theo tính tuần tự và toàn cục thì nó quan trọng hơn chưng cất. Công bằng mà nói, lên men là bí quyết cốt lõi tạo nên chất lượng, hiệu suất và hương vị đặc trưng của rượu. Khám phá chủ....

Mẹo lựa chọn bánh men, vì sao không nên nặn bánh men tại nhà
4 tips choose the cake yeast, should self-defrosting yeast cake or not?

KHÔNG lựa chọn men Tàu, men dạng bột hay men không rõ nguồn gốc. CHỌN những bánh men còn sáng màu, mùi thơm,… mới có hiệu suất kinh tế cao, rượu mới ngon được, là những gì mà người làm nghề hay kháo nhau. Nhưng mùi thơm như thế nào? Chọn lô bánh nặn trong....

Cấu tạo cơ bản và một số bài thuốc men rượu thuốc bắc, men lá
Structure basic and some medicines, tinctures north, enamel leaves

Men rượu, tên gọi mà ai nghe cũng biết nó là gì? tác dụng ra sao?. Nhưng ít ai biết được quy trình sản xuất, cách làm, cách bảo quản và cách phân biệt các dòng men truyền thống Việt Nam. Hãy tham khảo các bài thuốc men rượu dưới đây của Rượu Việt để....

2 Comment

Các phương pháp lên men phổ biến
Fermented what? The method of fermentation popular

Dưa muối, củ kiệu, rượu, bia, nước trái cây có cồn, sữa chua,… là những thực phẩm không xa lạ gì với người Việt, đặc biệt là trong các dịp lễ Tết, liên hoan. Các món ăn đó đã được ông cha ta truyền lại từ bao đời, chúng đều có cùng phương thức nuôi....

Sản phẩm rượu làm từ lên men
Quá trình lên men rượu, điều kiện và diễn biến

The fermented products: wine, yogurt, sauce, fruit,... long since have become popular in the meal of the person. Fermented products are on the rise according to the development of society, especially alcohol – drink popular top in Vietnam. And to produce wine, then fermented occupy factors and the role dark matter, so fermentation in wine production process how? happenings and conditions out? Let's Wine Encyclopedia learn under this article.

2 Comment

  • 1
  • 2
Featured articles
  • Ông tổ nghề rượu là ai? Thánh Tửu Đỗ Khang quê ở đâu?
  • Các loại cồn trong đời sống, ứng dụng và một số nhầm lẫn
  • Top 10 loại rượu đắt nhất hành tinh
  • Ngâm rượu chuối hột, bí quyết thơm ngon, không chát và những lầm tưởng
  • Cách ngâm rượu mơ – Top 4 phương pháp hàng đầu
  • Top 10 loại rượu kinh dị nhất thế giới khiến bạn bất ngờ
  • Thực hư về thuốc giải rượu, có thật sự an toàn và hiệu quả?
  • Hướng dẫn ngâm rượu ong vò vẽ, vừa dễ uống vừa đơn giản
  • 7 đồ uống giải rượu đơn giản, dễ làm mang lại hiệu quả cao
  • Một nhà sản xuất rượu có nên tự làm bánh men không?
  • TOP 10 loại rượu mạnh nhất trên thế giới khiến bạn bất ngờ
  • TOP 10 loại rượu thảo dược tốt cho sức khỏe
  • Why drink alcohol headache, thirst? Reveal how to avoid them
  • TOP 10 vùng men lá nổi tiếng
  • How to make Morinda liquor Deliciously, Strongly Promoting Physiological and Medicinal Properties
  • Mechanism and speed the elimination of alcohol, tips to increase wine quality
  • What is Vietnamese fermented glutinous rice? Is it good to eat? Tips for brewing delicious fermented glutinous rice
  • Vacuum distillation is what? Characteristics of vacuum distillation
  • Distinguish three dimensions, the mood is sore now
  • What is industrial alcohol yeast? Characteristics of industrial alcohol yeast
  • Leaves yeast. What is it? Brief description and current information on leaf yeast
  • What exactly is Chinese yeast? Chinese yeast traits
  • What is alcoholic fermentation? Factors affecting the alcoholic fermentation process
  • 4 tips choose the cake yeast, should self-defrosting yeast cake or not?
  • Structure basic and some medicines, tinctures north, enamel leaves

Email: mkt@ruouviet.com.vn

Hotline: (+84) 961 608 899

  • Home
  • About us
  • Products
  • Liquor manufacturing
  • News
  • Videos
  • Tools
  • Home
  • About us
  • Product
  • Liquor manufacturing
  • News
  • Videos
  • Tools

Hotline

Facebook

Youtube

Mail

Login

Lost your password?